home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Renault je, prema nekim ranijim informacijama, Coupe-Cabrio verziju svog gradskog modela Twingo (sa tvrdim sklopivim krovom) trebalo da predstavi još na prošlogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu, ali je promocija odložena i sada se govori da je novi termin ili predstojeći Salon u Ženevi početkom marta (gde će premijeru imati i novi Megane CC) ili jesenji Salon u Parizu. 

Dok se čeka na premijeru, evo i kako će Twingo CC (po nekima će poneti ime Wind ili Twingup) izgledati. Naime, nakon špijunskih fotografija maskiranih i manje maskiranih prototipova (kao i brojnih renderinga raznih magazina), na internet su pre vremena, slučajno ili ne, dospele i ove slike makete Twinga CC, proizvod francuske fabrike maketa automobila Norev.

Kako bilo, novi Twingo CC (dužine oko 3,70 metara) vizuelno neće mnogo ličiti na standardni Twingo, budući da je pozadi totalno drugačiji, dok je prednji deo prilično modifikovan.

Platformu i motore Twingo CC će preuzeti od standardnog modela. Tačnije, radi se o 1,2 litarskom benzincu sa 100 konja, kao i 1,6L agregatu sa 133KS iz Twinga RS.

Što se rešenja krova tiče, Renault neće upotrebiti neki skup i kompleksan mehanizam, već će umesto krova iz nekoliko delova, upotrebiti jednostavniji i jeftiniji iz samo jednog dela (slično rešenju kod Ferrarija 575M Superamerica).

Cena još nije poznata, ali se špekuliše sa cifrom od oko 15.000 evra (u Francuskoj).čitanja : 2399Komentari

Gde ima da se kupi,hocu jednu ovakvu maketu!!! :))

Autor Aleksandar BG 22 Jan 2010, 20:54

Isti ferari.

Autor Stefko 22 Jan 2010, 22:06