home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Preuzeto sa : Novosti.rs

Imena prvih 1.000 radnika "Zastavine" Fabrike automobila koji će biti angažovani u kompaniji "Fijat automobili Srbija”, najverovatnije će biti poznat u subotu, saznaju "Novosti", a oni bi trebalo da se nađu na platnom spisku Italijana već 1. februara.

Nova srpsko-torinska kompanija je nedavno pozvala 1.500 radnika na lekarski pregled, ali će se za rad u "Fijat Srbija" pozvati oko 1.000, koji će početkom naredne sedmice zasnovati radni odnos i početi da rade u ovoj kompaniji.
Ovu informaciju je u petak potvrdio i Zoran Mihajlović, predsednik Sindikata i član Upravnog odbora Fabrike automobila i dodao da Sindikat pravi paralelne spiskove za angažovanje još oko 450 radnika koji će biti angažovani na izmeštanju stare i instaliranju nove opreme.
- Očekujemo da se do kraja godine na poslovima u bivšoj "Zastavinoj" fabrici angažuje oko 2.350 radnika a na spisku se nalazi nešto više od 2.600. Prema svim procenama do polovine naredne godine svi radnici koji se trenutno nalaze na spisku Fabrike automobila biće punim kapacitetima angažovani u novoj fabrici -kaže Mihajlović.čitanja : 1681Komentari

Radnicima koji nisu isli na lekarski pregled i koji nisu dobili nove Fijatove propusnice niko se nije obratio:ni sefovi,ni sindikat,niti su dobili resenje,niti bilo kakvo objasnjenje.Samo od 1. februara vise ne idu na posao.Nemušto,neljudski,ne znaju nista o svom statusu i buducnosti.Nigde ni reči o tome.

Autor vesna 30 Jan 2010, 13:34

I to što kažeš!

Autor MasterHaosis 30 Jan 2010, 14:31