home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Indijski Tata Motors je početkom januara u Nju Delhiju prikazao novi crossover model Aria, najskuplji i najluksuzniji automobil u svojoj ponudi, a sledeće nedelje videće ga i evropska publika, i to na Salonu u Ženevi.

Sem toga, Tata planira da ovaj model u proleće 2011. godine ponudi i evropskim kupcima, mada u početku samo onima u Velikoj Britaniji.

Izrađen na potpuno novoj platformi X2 (međuosovinsko rastojanje iznosi 2750 mm), Aria je po navodima fabrike veoma prostrano i komforno vozilo (sa tri reda sedišta) i sa bogatom opremom koja može da obuhvata i GPS, infotainment system, multifunkcionalni volan, automatski klima uređaj, cruise control, ABS, ESP sistem, 6 vazdušnih jastuka i opcioni 4x4 pogon.

Za pogon se brine 2,2 litarski Direct Injection Common Rail (DICOR) dizel motor sa 140 konja i 320 Nm obrtnog momenta, ali će Evropljani najverovatnije dobiti snažniju varijantu sa 170KS. Model za Evropu će takođe doživeti i promene na transmisiji, ogibljenju, unutrašnjosti i na planu bezbednosti, pa Indijci očekuju četri zvezdice na EuroNCAP testu.čitanja : 1113Komentari

A cena?

Autor MasterHaosis 27 Feb 2010, 19:34