home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Američki "Ford" otplatiće četiri milijarde dolara od svog ogromnog duga, koji je 31. marta iznosio 34 milijarde dolara.

U današnjem saopštenju kompanija navodi da će isplatiti 3,8 milijardi dolara u gotovini fondu "Udruženje radnika autoindustrije", koji podmiruje troškove lečenja penzionisanim radnicima iz tog sektora, prenela je agencija AP.
Pored toga, "Ford" će isplatiti 255 miliona dolara na ime dividendi za povlašćene hartije od vrednosti, čija je isplata bila odložena jer se ta kompanija borila da izađe iz finansijskih problema.
  U "Fordu" ističu kako najavljena isplata ukazuje da njihovi planovi reorganizacije daju rezultata. Ta kompanija je pozajmila više od 23 milijarde dolara da bi izbegla bankrot i prebrodila recesiju, ali je u poslednje vreme počela da beleži rast prodaje i ostvaruje profit već četiri kvartala zaredom.

Autor : Tanjug.rsčitanja : 933Komentari

Nema više dugoročnog planiranja pogotovo ne u autoindustriji. Imali su svi planove, pa ih je recesija zeznula, počinjem da se pitam šta je posao 1 menadžera? Sve nauke izuči, matematiku, statistiku, ekonomiju, bilanse, računovodstvo, operaciona istraživanja, planiranje razvoja i progresa, pa onda 1 nagli skok evra ili recesija prepravi sve mukotrpno dobijene brojke!

Autor Dejan L 30 Jun 2010, 23:00

Као што је живот маштовитији од законодавца, па се нормативно не могу уредити све будуће ситуације, тако се ни упркос свим изученим школама не могу предвидети сви економски токови.

Autor Хипотермија 01 Jul 2010, 09:59

I dalje retardirani prevodi iz Tanjuga.

Majko moja, ko je samo ovo preveo: povlašćene hartije od vrednosti.

Autor Boris 01 Jul 2010, 16:29