home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Subaru Amerika je sa 21.601 prodatim primerkom ostvario rekordnu junsku prodaju. To predstavlja povećanje od 16% u odnosu na isti period prošle godine kada je prodato 18.620 komada.

U prvih šest meseci ove godine kupce je pronašlo 125.960 Subarua što je u odnosu na 93.306 jedinica prodatih u istom periodu prošle godine, povećanje od 35%.  

Poslednja generacija subaruovog "forestera" nastavlja da ruši rekorde prodaje iako je od njenog lansiranja na tržište prošlo više od dve godine. Prodaja u junu ove godine predstavlja rekordnu junsku prodaju "forestera" sa 7.607 jedinica (povećanje od 25 odsto u onosu na isti period prošle godine). Najbolji prodajni rezultat među subaruovim modelima u junu postiže "autbek" sa 6.554 vozila, što je povećanje u odnosu na jun 2009. godine od 76%. 

"Jun je za nas sjajan mesec" - kaže Tim Kolbek, viši potpredsednik za prodaju u "Subaru Amerika". - "Naše zalihe su veoma ograničene, pa ipak postavljamo rekord za mesec. Potražnja za našim modelima je sve veća, a naša maloprodajna mreža ulaže velike napore da ispuni sve zahteve kupaca." 

"Sada kada smo prošli polovinu 2010. godine, očigledno je da će prodaja Subarua u Americi postići novu rekordnu godinu," rekao je Tomas Dol, izvršni potpredsednik "Subaru Amerika". "Ovo je najboljih prvih šest meseci prodaje u istoriji naše kompanije i ponosimo se doprinosom svih članova našeg Subaru tima."

PR Subaru


čitanja : 593Komentari