home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Po poslednjim vestima, novi Viper bi na tržište trebao da stigne tokom 2012. godine, a navodno je taj model već predstavljen na konferenciji Chryslerovih dilera koja je održana pre nekoliko dana.

Naime, tamo je Fiatov šef Sergio Marchionne predstavio Chryslerove, Jeepove, Dodgeove i Fiatove modele za sledeću godinu, dok je prezentacija novog Vipera bila šećer na kraju.

Prema insajderima, styling novog modela je izuzetno agresivan, dizajn je odmakao od trkačkih korena i evoluirao je prema tradicionalnijem sportskom modelu. Koliko su u Chrysleru uvereni u kvalitet dizajna, dovoljno govori činjenica da su zastupnici obavešteni da je dizajn odobren u roku od pet minuta posle prezentacije.

Očekuje se da će novi Viper pokretati 8,4 litarski V10 motor sa Fiatovom Multiair tehnologijom, a u ponudi bi mogao da se nađe i ulazni model sa V8 pogonskim agregatom. Glasine kažu i da u razvoju noviteta pomažu i Ferrarijevi stručnjaci.

Izvor : Autonet.hrčitanja : 1228Komentari

I sad će da iskoči neki spy photo novih modela.

Autor VasaAR 17 Sep 2010, 17:33

Vajper je originalan i 2. generacija nikad nece napraviti nesto takvo kao prethodnik, to je kultni auto

Autor sin83tata 18 Sep 2010, 17:02

al ga vala preterase sa motorom...8,4 l u vremenu gde svi izvlace sto vise snage iz malih motora...pre ce tu zaglavit neki BiTurbo V8 ;-)

Autor DaMir 20 Sep 2010, 14:30