home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Jedan od direktora italijanskog "Fijata" Alfredo Altavila smatra da je korišćenje prirodnog gasa kao pogonskog goriva za automobile u kratkoročnom periodu najbolje ekološko rešenje, ne samo za Evropu nego i za SAD, zbog njegovih karakteristika i jeftine proizvodnje, perenele su agencije.

Altavila je taj stav izneo na konferenciji za štampu u Parizu, uoči međunarodnog sajma automobila od 2. do 17. oktobra, naglašavajući da prirodni gas ima "manje skupu proizvodnju, transport i distribuciju" od hibridnih i električnih motora.

Italijanska kompanija, koja je lane preuzela 20 procenata američkog "Krajslera", procenjuje da bi najšire korišćenje hibridnog pogona moglo da se primeni tek posle 2020. godine. 

Altavila je rekao da je "Fijat" spreman za "hibridifikaciju i elektrifikaciju" automobila kada troškovi njihove proizvodnje budu prihvatljivi za kupce. 

Autor : Tanjug.rs

Foto : Fiat čitanja : 1477Komentari

tako je care, daj ubedi ove nase lopove u vladi da smanje porez na pleen...

Autor joca 29 Sep 2010, 14:06

Kada budu napravili rezervoare koji nisu teski jedno 100-150kg, to ce i biti zanimljivo. Cuo sam da postoje kevlarski rezervoari, ali da su nagrdjeno skupi.

Plus, CNG nema skoro nigde da tocis, cak ni na zapadu...

Autor blitzman 29 Sep 2010, 14:58

Na internetu možete naći mnogo uvezenih automobila sa pogonom na cng.
Ne znam ima li uopšte takvih pumpi kod nas, mislim da nema!
Predlog za biznis početnike, da otvaraju pumpe sa cng-om! Mislim da bi to bila pametna investicija, ne samo start up kredite, već i za DRŽAVU

Autor Dejan L 29 Sep 2010, 16:04

ljudi imate cng tocionicu krio gas tu kod airport sitija na novom.... bio sam jednom i secam da je bilo prilicno skupo! cuo sam za jos par tocionica u srb

Autor joca 29 Sep 2010, 18:13

da dodam... tamo sam sreo i jednog taksistu (svaki susret sa rugobom od fiat multiple ostaje urezan u secanje :) ... uglavnom covek mi rece da se ne isplati ugradnja vec jedino ako uvezes vozilo na CNG onda dolazis i tu punis ;)

kazem cena kile CNGa je bila nesto neprijatno visoka... ne secam se tacno,...

Autor joca 29 Sep 2010, 18:16

Pogresio si imam 2 punta u firmi na CNG, 1000 dinara je 16.5 kg a punto ide od 250-300 km po gradu za te pare. Problem je u atestu. Svake 4 godine po nasem zakonu je obaveza da se kompletan uredjaj skine sa auta i odnese u tehnogas da se ispita na 300 atmosvera i ponovo vrati u auto da bi se dobio atest na naredne 4 godine. Mnogi taksisti su uvezli automobile i nisu ih atestirali.

Autor joca 07 Okt 2010, 09:00