home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Honda je proglašena za “najzelenijeg proizvođača automobila” u Americi, po peti put. Ovu titulu već deset godina udruženje Union of Concerned Scientists (USC) dodeljuje proizvođaču sa flotom koja ima ukupni najmanji nivo emisije izuvnih gasova (pre svega CO2).

Hondini automobili namenjeni američkom tržištu ocenjuju se po ovim kriterijumima još od prve USC studije sprovedene 2000. godine.

“Zajedno sa prethodne četiri nagrade, ovu petu za redom doživljavamo kao priznanje za naš uspeh, ali i kao izazov za budućnost”, izjavio je John Mendel, potpredsednik American Honda Motor Co. “Nastavljamo da povećavamo naše napore u poboljšanju ekonomičnosti potrošnje goriva i smanjenju emisije štetnih gasova, što utiče na globalne klimatske promename.”

“Hondina posvećenost tituli najzelenijeg proizvođača automobila, koja traje već deceniju, postavila je visoke standarde za industriju”, rekao je Jim Kliesch, član udruženja USC. “Kompanije koje postižu najbolje rezultate u našoj studiji ne samo što prodaju najzelenije automobile, već teže tome da njihova flota iz dana u dan bude sve zelenija.”

U poslednje vreme Honda je razvojem svoje hibridne flote učinila mnogo na polju smanjenja potrošnje goriva i emisije štetnih gasova. To se pogotovo odnosi na hibridni model Insight, najpristupačniji hibridni automobil na američkom tržištu, kao i na novi CR-Z, prvi hibridni kupe na svetu.

Izvor : Honda-srbija.rsčitanja : 852Komentari

Zna se ko je tata u Evropi za ekologiju: http://www.italiaspeed.com/2010/cars/fiat/03/jato_dynamics/0103.html

Autor Darko 01 Nov 2010, 15:13