home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kada nema trka, moramo da vam prenosimo ko je šta rekao.

Žao nam je što je sezona prošla ali moramo da vas obaveštavamo o tome ko je šta kome rekao, ko šta misli i ko će kome ako neće svoj svome... 

Naime, na jučerašnjem brifingu sa novinarima Alonso je izjavio da misli da su promene pravila pun pogodak i da će sledeće godine biti još bolja trkačka godina kao i da će biti više preticanja.

"Naravno, svake godine čelnici FIA promene ponešto kako bi sledeću godinu učinili što zanimljivijom, sa više spektakularnih preticanja i više gledalaca. Tačno je da su za 2011. godinu spremljene dve velike promene. Povratak KERS sistema i promenljiva geometrija zadnjeg krila će doneti nešto sasvim novo a to je prednost koju će imati automobil koji se kreće iza protivnika. Zato očekujem više preticanja sledeće godine i spektakularnije poteze."

Alonso je takođe rekao da veruje da pored povratka KERSa i pomeranja zadnjeg krila glavnu promenu donosi i promena proizvođača guma.

"Jedna od najvažnijih stvari na bolidu su gume, koje svakako menjaju ponašanje automobila na stazi, tako da moramo da budemo sto posto sigurni i da napravimo pravi balans između kola i guma. Takođe, tu je i KERS koji se vraća u igru posle 2009.te godine i koji će u 2011. godini biti važan alat za preticanje i postizanje maksimalnih brzina na pravcima. Moramo da nađemo način da sve ove elemente uparimo kako treba i da izvučemo maksimum iz bolida. Na kraju, tu je i zadnje krilo koje će moći da se šteluje, što je super, ali će nam trebati vremena da i sa njim izvodimo razne ekesperimente i vidimo kakve su mogućnosti."

Preuzeto sa : Supersport.rsčitanja : 865Komentari

Oh shut up, ja ko tifoza ti mogu reci muka mi je od tvoje face. Alonso je jedino podnosljiv sa kacigom na glavi!

Autor Edo 19 Dec 2010, 20:06

Dobar je nije plakao, kao obično!

Autor Energy saver 20 Dec 2010, 12:23

Napred Fernando!Najbolji vozac!Ove godine do titule!

Autor Aleksandra 23 Jan 2011, 11:20