home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Ducati ostaje Ducati

8 Jan 2011 - 09:29 Vesti Link

I neće praviti motor po uzoru na Jamahin...  

Dukatijev šef tima, Italijan Vitoriano Guareski kaže da Dukati nema nameru da prepravlja motor kako bi više ličio na Jamahin, uprkos dolasku Valentina Rosija koji je sedam dugih godina proveo jašući Jamahu.

Dobro je što u timu imaju Rosija koji je dugo bio šampion i jako dobro je poznavao Jamahine potencijale, ali to neće mnogo uticati na platformu Dukatijevog motora koji će Rosi takođe moći da razvija i poboljšava.

"Dobro su se aklimatizovali, i sviđa im se naš način rada iako su dosta vremena proveli sa Japancima. Svi koji su prešli iz Jamahe sa Rosijem u Dukati su svesni da treba da rade na unapređenju Dukatija a ne u kloniranju Dukatija u Jamahu, mi ne želimo nikoga da kopiramo. Radili smo sa smernicama koje nam je Valentino dao i iskreno, brzine i vremena koje je on postizao nisu bile ohrabrujuće, ali smo uvideli da on sa onakvim ramenom nije mogao da da svoj maksimum. Nedostajala mu je snaga u Valensiji, a za vožnju Dukatija je ona stvarno neophodna. Verujemo da smo angažovanjem Rosija dobili ne samo brzog vozača nego i čoveka koji će biti u stanju da nam unapredi performanse i da pobeđuje." 

Preuzeto sa : Supersport.rs


čitanja : 1034Komentari

I te kako ce Dotore da unapredi Ducati,kao sto je od Yamahe napravio to sto je danas.
Desmosedici je mocan,ali je mnogo dovlji.
Yamaha je pitoma u krivinama i to je njena najveca prednost.
Dok Ducati puca od snage i najjaci je na pravcu.

Autor SAVE THE PITBULL'S 08 Jan 2011, 12:09

Neobicno cenim Doktora ali se nesto pribojavam da ne prodje ko Sumaher prosle sezone...

Autor Gagiba 08 Jan 2011, 12:53