home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Radovi na izgradnji nove fabrike motora u gradu Silao u centralnoj meksičkoj državi Guanajuato su zvanično počele 27. januara kada je postavljen kamen temeljac na ceremoniji kojoj su prisustvovali guverner države Guanajuato, Juan Manuel Oliva Raminez i Hubert Waltl, član Volkswagen upravnog odbora zadužen za proizvodnju.

Od 2013. godine najmodernija proizvodna tehnologija će se koristiti za proizvodnju najnovije generacije motora u fabrici u gradu Silao. 

"Ova fabrika motora otvara novo poglavlje u istoriji uspeha Volkswagen-a u Meksiku koja traje više od 50 godina", rekao je Waltl na ceremoniji. "Inovativni proizvodi i vešti i motivisani radnici i efikasan, ekološki orijentisan proces proizvodnje su osnova za naš globalni razvoj. Tim Volkswagen de Mexico i nova fabrika u gradu Silao doprinose realizaciji svega navedenog".

Jačanje pozicije na tržištu Severne Amerike predstavlja važnu komponentu globalne razvojne strategije Volkswagen Grupe. U ovom kontekstu, kompanija planira godišnju prodaju od milion vozila u SAD od 2018. godine baziranu na modelima kao što su nova Jetta i novi Passat kreirani prema zahtevima američkih kupaca, a koji se proizvode u fabrikama Severne Amerike sa visokim stepenom lokalizacije.

Od 2013. godine nova fabrika u gradu Silao će snabdevati najnovijom generacijom motora fabrike u gradovima Puebla, Meksiko i Chattanoga, SAD. Kapacitet fabrike u Silao je stvoren za godišnju proizvodnju od 330.000 motora. Investicije u razvoj novih motora, kao i za izgradnju nove fabrike iznose 550 miliona USD (400 miliona eura). Volkswagen će time otvoriti oko 700 novih radnih mesta u fabrici u gradu Silao. Dodatna radna mesta će takođe biti otvorena kod dobavljača i u sektoru logistike.

Otto Lindner, predsednik Volkswagen de Mexico, je skrenuo pažnju na razvoj automobilskog sektora u Meksiku u 2010. godini. Volkswagen je prošle godine proizveo 435.000 vozila na lokalnom nivou.

Trenutno Volkswagen Jetta, Golf Karavan i Nova Buba se proizvode u Puebli, u Meksiku. Proizvodnja novog Passat-a, razvijenog specijalno za američko tržište, počeće u prvom kvartalu 2011. godine u mestu Chattanooga, Tenesi, SAD.

PR Volkswagen čitanja : 1433Komentari