home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Volvo je objavio da je projekat, po kome bi uskoro trebalo da počne izgradnja fabrike u gradu Chengdu, pri samom kraju i da se čeka samo odobrenje kineskih vlasti.

Ta fabrika bi trebalo da proizvodi 100.000 vozila godišnje, a sa radom bi počela 2013 godine. Iz Volvoa poručuju da ovo neće uticati na rad fabrika u Evropi. Osim fabrike u Chengdu, Volvo razmatra mogućnost otvaranja još jednog pogona u Kini, u mestu Daqing.

Na nedavno održanoj konferenciji za novinare u Pekingu, objavljeno je takođe da će u Šangaju biti kineski Volvo centar, koji će između ostalog služiti za razvoj i dizajn novih modela, dok će isti podupirati razvoj električnih i hibridnih vozila koja se razvijaju u Švedskoj.

Izvor : Automoto-portal.hr

Volvo planira investicije od 11 milijardi dolara u narednih 5 godina

Volvo Car Corp., švedski proizvođač automobila preuzet od strane kineskog Zhejiang Geely Holding Group Co, planira da investira oko 11 milijardi dolara širom sveta u narednih pet godina kako bi zadovoljio potrebe tržišta, najviše kineskog.

Volvo planira da učestvuje na tenderima vlada širom sveta kao i proizvodnju automobila u Kini koji bi bili namenjeni izvozu, objavio je direktor kompanije, Stefan Džekobi.

- Vidimo da se svaki proizvođač u jednom trenutku odlučuje za proizvodnju i izvoz iz Kine. Mi, kao globalni premium brend, imamo veliku šansu da pokrenemo proizvodnju upravo ovde, navodi Džekobi.

Čak i premijum marke kao što su Volvo, Audi i Daimler beleže rast prodaje u Kini, najvećem svetsko auto-tržištu i drugom po veličini privrednom tržištu u svetu, zbog rasta prihoda i ekonomskog rasta.

Volvo, koji je Ford prodao kineskom Geely-u za 1,5 milijarde dolara, planira da dostigne prodaju od 200.000 automobila u Kini do 2015. godine, sa trenutnih 30.522.

Izvor : Economy.rs

Foto : Volvočitanja : 1136Komentari

Da li to znači da ćemo moći da kupimo jeftiniji Volvo?

Autor Dejan L 28 Feb 2011, 18:01

Naravno,

Bice ih po supermarketima , buvljacima,prodavnicama igracaka......na NBGDu...hahah itd

komercijalizovace ga do nivoa tekstila

Autor nikokaoja 01 Mar 2011, 10:11