home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U pogonima fabrike "Fijat Automobili Srbija" (FAS) u Kragujevcu krajem aprila počeće instaliranje opreme za proizvodnju novog modela automobila, prenosi Tanjug.

Taj model će italijanska kompanija proizvoditi samo u Srbiji, kaže zamenik gradonačelnika Kragujevca Nebojša Zdravković. 

Zdravković je objasnio da će instaliranje novih tehnologija biti završeno do novembra, do kada bi i prva četiri Fijatova kooperanata trebalo da izgrade proizvodne hale na prostoru kasarne u Grošnici.

Zdravković je objasnio da uvođenje opreme za proizvodnju novog automobila zahteva da se privremeno obustavi montaža 'punta klasik'.

"Da bi se instalirala tehnološki najsavremenija oprema, kao i dve linije novih presa, neophodno je da se demontira proizvodna linija na kojoj se sada sklapa 'punto klasik' i to je jedini razlog zbog kojeg će privremeno biti prekinuta montaža tog automobila", objasnio je Zdravković.

Generalni direktor FAS-a Đovani de Filipis ranije je izjavio da sve treba da bude spremno da početkom 2012. godine počne proizvodnja novog modela automobila, u početku kapaciteta 200.000 jedinica godišnje.

Prvi čovek italijansko-srpske fabrike automobila je naglasio da ukupna ulaganja Fijata u fabriku u Kragujevcu iznose 940 miliona evra, od čega će najviše biti izdvojeno za opremu, kao i da će montaža "punta klasik' biti nastavljena do 2013. godine.

Autor : Tanjug.rsčitanja : 1019Komentari

Divno

Autor Jaje 22 Mar 2011, 11:24

Nek nam Zdravković objasni zašto se tek sad rarpisuje tender za završetak autoputa Kragujevac-Batočina, zašto za južnu obilaznicu nema još ni tendera, šta je s modernizacijom pruge...ili misli sve to će se završiti do kraja godine. Ali koje? Povika na Fiat, a država i grad ne rade ništa, pa ako se ovo ostvari hiljade automobila će kroz centar grada. p.s. U vremenu kad je zastava proizvodila 200.000 bilo je beskrajnih čekanja na pružnim prelazima, a grad je sad i dosta veći. Pojedina naselja

Autor Kg 23 Mar 2011, 05:19