home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Što se skrljao u prvom krugu  

Čupavi vozač Marko Simončeli koji je na treningu i u borbi za pol poziciju vozio sjajno i postizao sjajna vremena, te startovao sa druge pozicije, pao je još u prvom krugu trke posle samo četiri krivine i time sebi razvejao snove o prvoj pobedi u MOTO GP šampionatu.

Ipak, i u borbi za pol poziciju Simončeli je pao, tako da mu je ovo praktično drugo drljanje asfalta na stazi Estoril u dva dana. 

Simončeli ipak kaže da je on najmanje kriv za ono što se desilo i da krivca treba tražiti u hladnim pneumaticima.

"Jako mi je žao zbog incidenta jer da nisam pao, verovatno bih se borio za podijum a možda i za prvo mesto. Možda sam napravio malu grešku ali mislim da je glavni krivac hladna guma na levoj strani i to je prouzrokovalo gubljenje podloge već u prvoj krivini. Onda sam počeo da pazim u ostalim krivinama i u četvrtu sam ušao u višoj brzini kako bi bajk bio što neutralniji i lakše prošao kroz krivinu, ali na sred krivine, bez gasa, sam se ukantao. Ništa nisam mogao da uradim."

Iako se sve ovo desilo, Simončeli kaže da je i dalje ok jer je pokazao da može da se nosi sa najbržima.

"Žalim sam sebe i moj tim, ali to je takmičenje." rekao je Simončeli. "Dobra stvar je da sam pokazao potencijal i da sm bio brz, tako da ću na sledećoj trci pokušati da postignem mnogo više od ovoga."

Vozač Honde Gresini je priznao da je prizemljenje na asfalt bilo bolno iskustvo."Bole me leđa i imam problema sa vratom."

Simočelijev vikend je takođe obeležilo i hejtovanje Horhea Lorenca, koje je već postalo legendarno. Italijan je rekao da tenzija između njih ostaje.

"Sa Lorencom se ništa nije promenilo, nisam pričao sa njim ni pre trke niti imam nameru da pričam sa njim posle trke..."

Preuzeto sa : Supersport.rsčitanja : 1537Komentari