home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

- I 2. generacija cee’da sa pet zvezdica za bezbednost na EuroNCAP testovima

- Visoke ocene u svim ocenjivanim kategorijama

Novi Kia cee’d je na najnovijim EuroNCAP crash testovima osvojio maksimalnih 5 zvezdica. 5-vratna varijanta je dobila visoke ocene u svim kategorijama – kod zaštite odraslih putnika (89% svih mogućih bodova), zaštite dece (88%) i dodatne bezbednosne opreme (86%). Pri tom je potrebno pomenuti da je kod dinamičkog dela zaštite dece osvojio maksimalni broj bodova. Osim toga novi cee’d je ocenjivače EuroNCAP oduševio i elektronskom kontrolom stabilnosti koja je postala obavezni deo testa.

Inače je 1. generacija cee’da 2007. godine postala prva Kia (i uopšte prvi model bilo kojeg korejskog automobilskog proizvođača), koja je osvojila svih 5 zvezdica po EuroNCAP. Uz to je potrebno pomenuti da su se u zadnjih pet godina kriteriji za najvišu ocenu značajno pooštrili, što predstavlja sve teži zadatak za sve automobilske proizvođače. Zato je cee’dova najviša ocena još jedan dokaz Kijine predanosti pružanju maksimalne bezbednosti za sve učesnike u saobraćaju.

Standardna bezbednosna oprema novog cee’da između ostalog uključuje bezbednosne vazdušne jastuke i zavese, upozorenja za nevezane bezbednosne pojaseve (napred i pozadi), ESC sistem stabilnosti sa pomoćnim sistemom VSM za održavanje smerne stabilnosti, HAC sistem za pomoć kod polaženja uzbrdo i ESS sistem sa automatskim aktiviranjem svih migavaca kod naglog kočenja u nuždi.

Pored starog i novog cee’da još pet Kijinih modela (Rio, Venga, Soul, Sportage i Sorento) od 2009. godine je osvojilo svih 5 zvezdica na EuroNCAP testovima.

PR Kia Motorsčitanja : 742Komentari

Kakve stipse su ovi Korejanci... Pozadi nema svetala na kolima na testu. Koja su to smešna pravila NCAP-a

Autor Moron 31 Avg 2012, 22:32