home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Po uzoru na slične pod-marke niza vodećih proizvođača automobila, i japanski Nissan namerava da oformi svoje "kućno" odeljenje za razvoj posebno pripremljenih modela. I baš kao što je AMG sinonim za fabričke dorađene modele Mercedes-Benza, tako bi budući Nissanovi sportisti trebalo da se okite poznatim nazivom Nismo.

Nismo do sada nije imao previše kontakata sa svetom velikoserijskih automobila i primarne aktivnosti su mu bile razvoj takmičarskih automobila, kao i nastupi na brojnim šampionatima širom sveta. Uostalom, ime Nissan Motorsport dovoljno govori o pravim korenima Nissanovog sportskog ogranka.

Ubuduće će međutim Nismo dobiti znatno važniju ulogu – za sada se naziv Nismo uglavnom "lepi" na limitirane edicije velikoserijskih modela ili razne koncepte, ali planovi su znatno ambiciozniji. Nismo bi tako trebalo da preraste u posebno odeljenje u kome će se pripremati niz Nissanovih modela namenjenih posebnim tržišnim nišama. Naravno, takvi modeli će biti znatno iznad ostatka ponude kako po performansama tako i po ceni.

Za sada nije precizirano kada možemo da očekujemo prve "prave" Nismo Nissane u prodaji, kao ni koji će tačno modeli biti podvrgnuti posebnom tretmanu.

Izvor: Autosport.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / Nissančitanja : 655Komentari

Što se tiče dizajna Nisan vuče zaista radikalne poteze svesno rizikujući i igrajući na to da im se modeli drastično razlikuju u moru sivila na auto sceni.
Bravo za njih.

Autor Ratko 02 Dec 2012, 17:12

(ajmo ponovo) Ste kupili auto? Jesmo. Šta ste kupili? Nismo. (...) Posle Jesan-Nissan, ovo postaje zabrinjavajuća koincidencija.. ;)

Autor Dikh tu kava 02 Dec 2012, 23:20