home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Jaguarov direktor dizajna Ian Callum je u nedavnom intervjuu izjavio da bi nova generacija XK modela 'mogla da bude prebačena u luksuzni segment'.

Sada kada je britanski proizvođač lansirao F-Type, lako je predvideti da će XK poslužiti kao luksuzni GT dok će F-Type i dalje obavljati svoju ulogu čistokrvnog sportskog automobila.

Ian Callum sam tvrdi da je prepoznao priliku omogućiti modelu da postane 'malo posebniji od običnog GT-a', a priznao je da bi vozilo moglo povećati svoje dimenzije.

Dok će sledeći XK verovatno usvojiti ovu novu strategiju, elegantni XJ će ostati isti 4-vratni luksuzni model iako su takvi automobili počeli da gube svoju popularnost zbog toga što su njihovo mesto počeli da zauzimaju luksuzni SUV-ovi.

Iako Callum nije pominjao veliki Jaguar SUV ili crossover, potvrdio je da je kompanija 'primetila' veliki rast prodaje upravo takvih vozila. Ukoliko se Jaguarovi šefovi odluče za takav korak, verujemo da nećemo morati dugo da čekamo da saznamo koji model će se pridružiti paleti britanskog proizvođača.

Izvor: Index.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / Jaguarčitanja : 687Komentari

TATA je uspio podici Jaguar iz mrtvih.

Autor hh 01 Jan 2013, 12:50