home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U Land Roveru su odlučili da tri svoja nova hibridna Range Rovera pošalju na putovanje dugo 16.013 kilometara pod nazivom Silk Trail 2013 (Put svile).

Automobili su iz Solihulla (Velika Britanija) krenuli 22. avgusta, a u Bombaj (Indija) bi trebalo da stignu 15. oktobra. Na putovanju koje će trajati 53 dana, rutom koja je nekada bila glavna trgovačka veza između Evrope i Azije, automobili će proći kroz: Francusku, Belgiju, Nemačku, Poljsku, Ukrajinu, Rusiju, Uzbekistan, Kirgistan, Kinu i Nepal.

"Za sada smo veoma zadovoljni. Hibridni sistem u urbanim zapadnoevropskim sredinama je već pokazao svoju vrednost, jer imamo minimalnu potrošnju goriva. Što više budemo odmicali prema istoku, putevi će biti sve lošiji. Tek tada će Range Roveri pokazati svoje beskompromisne poencijale", rekao je Dougie Dale, vođa ekspedicije.

Range Rover Hybrid pokreće 3-litarski SDV6 turbo dizelski motor u kombinaciji sa elektro-motorom koji razvija 47KS. Ukupna snaga Range Rovera iznosi 340KS, uz 700 Nm obrtnog momenta. Automobil od 0 do 100 km/h stiže za 6,9 sekundi, a maksimalna brzina je 218 km/h. Prosečna potrošnja goriva je 6,4 l/100 km, uz emisiju CO2 od 169 g/km.

Izvor: Klix.ba

Foto: Land Roverčitanja : 778Komentari