home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Lamborghini od zlata

31 Okt 2013 - 22:41 Vesti Link

"Lamborgini" je najavio najskuplji model na svetu, koji će koštati 4,2 miliona funti i biće napravljen od zlata. Pogledajte kako izgleda prototip.

Minijaturna replika modela "aventador LP 700-4", koja više izgleda kao igračka, napravljena je od materijala koji se koriste i za pravljenje nekih bolida Formule 1, ima aluminijumske felne i sedišta ukrašena poludragim kamenjem. Zato ne iznenađuje što replika košta pola miliona funti, gotovo isto kao i "aventador"!

Nakon predstavljanja prototipa, iz kompanije najavljuju ekstravagantni završni model presvučen zlatom, čija se vrednost procenjuje na 4,2 miliona funti!

Sedišta, volan i felne najskupljeg automobila na svetu biće presvučeni zlatom i platinom, prednja sedišta imaće ukrase od dragog kamenja, a sa prednjih svetala sijaće i dijamanti!

Ipak, Robert Gulpen koji je dizajnirao zlatni model, naglašava da će "kupac biti taj koji će odrediti krajnji izgled najskupljeg automobila na svetu i da će on odlučiti od kog materijala će biti napravljen".

Nemačka aukcijska kuća procenila je da će završni model vredeti 8,6 miliona funti, od ćega će gotovo pola miliona otići u dobrotvorne svrhe, ali Gulpen ga nudi kupcima po ceni od 4,6 miliona funti.

Prototip ovog "skromnog" automobila prvo će moći da se vidi u "Tržnom centu Dubai". Pre nego što bude odvezen u aukcijsku kuću, automobil će krenuti na turneju, kroz Singapur, Šangaj i Rusiju.

Mnogo je pitanja o tome ko će kupiti skupoceni model od zlata, a Gulpen nudi nagradu od 155.000 funti svakome ko mu pomogne da nađe kupca.

Izvor: Mondo.rsčitanja : 2116Komentari