home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

ParkatmyHouse, najveći svetski onlajn parking servis, povezuju vlasnike - firme i građane koji žele da zarade novac od iznajmljivanja svog prostora sa vozačima kojima je potrebno komforno, bezbedno i isplativo mesto za parkiranje, nedavno je sproveo istraživanje u kojim gradovima širom sveta je cena parkiranja najviša.

Na prvom mestu je London u kojem parkiranje košta skoro 70 dolara na dan, više nego u bilo kom drugom gradu na svetu, pokazalo je ovo istraživanje. Među prvih deset dominiraju veliki evropski gradovi, uključujući Pariz, Stokholm, Cirih i Brisel. Na listi su takođe i Njujork, Tokio i Sidnej.

Prema rezultatima istraživanja, tipična cena dnevnog parkiranja u Tokiju je 62 dolara, pa se ovaj japanski grad nalazi na drugom mestu. U Stokholmu je prosečna cena dnevnog parkinga 32 dolara, a na kraju liste top 10 nalazi se Brisel gde je cena 23 dolara po danu parkiranja. Srećom za stanovnike i turiste, ovi gradovi takođe imaju i impresivnu mrežu javnog prevoza tako da nije mnogo teško da se stigne na određenu lokaciju i bez automobila. Ipak, ni javni prevoz u ovim gradovima nije baš jeftin. Naime, sedam od 10 gradova navedenih na ovom spisku istovremeno imaju i najskuplje sisteme javnog prevoza na svetu.

Izvor: Netauto.rsčitanja : 1013Komentari

Hm... a koja je prosecna plata u tim gradovima, posto po istoj logici i u Beogradu parking mesto moze da kosta 21 evro na dan (30dolara), a moze da ne kosta nista, bas kao sto je slucaj i u Londonu, dokle god se ne ulazi u centar grada.

Autor Fordovac 01 Jan 2014, 20:52