home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Evropsko tržište SUV/4x4 je sve veće i očekuje se da će ove godine broj vozila te kategorije porasti na više miliona, a broj njihovih korisnika širom kontinenta biće veći nego ikada ranije. Slični trendovi zabeleženi su i na srpskom tržištu.

Pneumatici Goodyear 4x4/SUV pokrivaju širok spektar potreba – od onih za vožnju po putu, kao što je guma EfficientGrip SUV koju su kao svoju prvu opremu izabrali Land Rover za Evoque (235/55R19 105V) i Audi za kompaktni Q3 (215/65R16 98V), do terenskih kao što je Wrangler DuraTrac koji ima sve potrebne alate i omogućava probijanje i kroz najteže predele na Zemlji.

Uprkos nastojanjima proizvođača vozila i pneumatika SUV/4x4 da njihovi proizvodi budu ekonomični i neškodljivi za životnu sredinu, u smanjivanju uticaja vozila na životnu sredinu još uvek ključnu ulogu ima stil vožnje vozača. Ovde pneumatici takođe igraju vrlo važnu ulogu. Goodyear je objavio šest saveta koje treba da uvažavate kad svojim vozilom SUV / 4x4 krenete na put:

1. Izbegavajte agresivnu vožnju. Ravnomerno ubrzavajte i menjajte brzine – to će doprineti manjem habanju vaših pneumatika.

2. Kupujte pneumatike sa malim otporom kotrljanja. Što se pneumatici lakše kotrljaju po putu, manja je potrošnja goriva.

3. Na autoputu vozite ravnomernom brzinom – time doprinosite manjoj potrošnji goriva i manjem habanju pneumatika.

4. Jedanput mesečno proverite pritisak u pneumaticima – nedovoljno napumpani pneumatici imaju veći otpor kotrljanja i brže se habaju.

5. Izbacite nepotreban teret iz vozila - ako prevozite težu opremu trošite više goriva i bez potrebe povećavate habanje pneumatika.

6. Ne kupujte polovne pneumatike – trenutno vam se možda čini da ste napravili dobar posao, ali na duži rok polovni pneumatici mogu da vas koštaju mnogo više.

PR Goodyear Dunlop Sava Tiresčitanja : 692Komentari