home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Udruženje bankarskih klijenata “Efektiva“ podići će tužbu zbog nezakonitog povećanja cene obaveznog auto-osiguranja za 45 odsto. Na ovaj korak su se odlučili jer ni posle višestrukih apela na Narodnu banku Srbije i osiguravajuće kuće da vrate cene na stari nivo, to nije učinjeno.

Oni su pozvali sve vozače da u znak protesta protiv ovog poskupljenja u ponedeljak u podne zaustave svoje automobile na 10 minuta gde god da se u tom trenutku budu našli.

"Elemente za tužbu već smo pripremili, sad ih obrađuje tim pravnika da bi videli protiv koga bi trebalo da bude uperena, ali pretpostavljamo da će biti uperena protiv NBS. Nadamo se da do borbe na sudu neće doći i da će nakon protesta banka da poništi ovu sramnu odluku koja ide direktno na štetu građana Srbije", kaže Dejan Gavrilović iz “Efektive”.

Kako bi protest bio dovoljno upečatljiv, “Efektiva” poziva sva udruženja vozača, taksi udruženja, udruženja autoprevoznika, motociklista, kao i istaknute pojedince, da se udruže kako bi se “koordinisanom akcijom u budućnosti sprečili slični potezi osiguravajućih kuća i države”.

Gavrilović napominje da razloga za poskupljenje osiguranja nema, jer je šteta sve manje, dok su uplaćene premije osiguranja sve veće.

I ne samo to. Prošlogodišnji zahtev Udruženja osiguravača NBS je odbila, a godinu dana kasnije, kada su rezultati poslovanja bili još bolji nego 2012, bila su im potrebna samo dva dana da ovaj zahtev prime, prouče, provere podatke, urade analize i odobre.

"Odgovore od NBS ćemo zatražiti putem zakona o pristupu informacijama od javnog značaja, da vidimo šta se sve tu dešavalo, da li je bilo nekih nepravilnosti", objašnjava Gavrilović.

Izvor: 24sata.rsčitanja : 672Komentari

Kakva "kolektivna tužba" za osiguranje? Mogu da im "duvaju", pa i "kolektivna tužba" protiv banaka je već odbačena od strane "časnoga suda" kao "nedozvoljena"

Autor moron 11 Jul 2014, 21:33

Daj te ljudi krenite u proteste, najavite ovu vest I preko tv da se cuje daleko vise...

Autor neko 11 Jul 2014, 21:58

Stvarno ljudi, sta cekate vise ?!?

Autor carobnjak 11 Jul 2014, 23:11

@carobnjak
Svirnucu i za tebe ispred Vlade u ponedeljak u podne :))) hahahah vec sam ti napisao na a3 temi, ali je ovde pogodnije haha :)

Autor NemanjaBB 12 Jul 2014, 05:25