home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti koje su se pojavljivale u proteklom periodu o zainteresovanosti Mercedesa za italijanskog proizvođača motocikala MV Agusta su se pokazale kao tačne.

Mercedes je danas i zvanično saopštio da je sa MV Agustom potpisao ugovor o dugoročnom partnerstvu koje između ostalog podrazumeva da će Mercedes (kroz svoju AMG filijalu) preuzeti 25% učešća u MV Agusti.

U kratkoj vesti se ne preciziraju finansijski detalji, a napominje se da će proizvođač iz Štutgarta zauzeti svoje mesto u bordu direktora MV Aguste.

Partnerstvo između ostalog predviđa i saradnju na polju marketinga i prodaje, a neki izvori nezvanično pominju da bi ovim ugorovom Mercedes mogao da dobije pristup MV Agustinim laganim motorima zapremine od 675 do 1100 kubika. Te motore bi Mercedes mogao da iskoristi za produženje dometa u nekim od svojih budućih električnih vozila.

Mercedes je inače ranije već imao partnerstvo sa Ducatijem, ali je ono prekinuto nakon što je Ducati 2012. godine prešao u vlasništvo VW Groupe (tačnije Audija). 

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 991Komentari