home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Malo neobično, ali Parižanin jubilej proslavlja u Londonu. Iduće godine obeležava se šezdeset godina od pojavljivanja lagendarnog Citroena DS, kojeg su kod nas zvali "ajkula".

Proslava rođendana trajaće čitave 2015. godine, a počeće u Engleskoj na London Classic Car Showu koji traje od 8. do 11. januara. Ovo je prvi put da se organizuje ova manifestacija koja će se održavati u ExCel International Exhibition Centru. U čast jubileja modela DS biće izložena četiri DS modela – dva klasika i dva moderna primerka brenda u nastajanju.

Iz istorijskih kolekcija u London će da budu dovezeni DS21 Prestige iz 1972. godine i izuzetno redak DS21 Decapotable iz 1966. godine, koji je kreirao Henri Chapron. Moderni brand DS, koji se odvaja od Citroena, predstavljaće DS 3 Ultra Prestige i DS 5 Hybrid4.

Osim u izložbenim halama DS modeli učestvovaće i na paradi na Grand Avenue. Tamo će da se provezu Citroen ID21 Safari iz 1967. godine, DS Group V rally prototip iz 1972. godine, ID19 iz 1961. godine, kao i novi DS 5 koji je korišćen na inauguraciji francuskog predsednika Hollandea.

Izvor: Netauto.rsčitanja : 836Komentari