home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Juče, 12.07.2015. održan je skup Zastava 101 Kluba - četvrti tradicionalni skup ’’IV Zastava summer car show’’, ovog puta u Donjem Milanovcu.

Prisutno je bilo oko 150 učesnika za volanima 55 popularnih Zastavinih automobila: Stojadina, Juga i Fiće, koji su imali priliku da uživaju u lepotama Đerdapske magistrale, na obali Dunava, i da se druže i razmenjuju auto-moto iskustva u predivnom ambijentu grada Donjeg Milanovca, parkingu ispred pristaništa,na samoj obali Dunava, pored gradskog šetališta.

Ovogodišnji skup je posvećen 40toj godišnjici od pustinjske avanture Zastave 101 – čuvene ekspedicije Kragujevac – Kilimandžaro.

Glavni teret organizacije je ponovo na sebe preuzeo Danijel Dokić – član predsedništva Zastava 101 Kluba. Tokom svog obraćanja na početku skupa Dokić je pozdravio sve učesnike, pozdravio sve sponzore koji su se odazvali i svojim aktivnostima pomgoli održanje samog skupa, ali i iskoristio priliku da najavi da će skup biti održan i naredne godine.

Tokom skupa, Novica Marković, član predsedništva Zastava 101 Kluba i glavni ’’krivac’’ za vraćanje ekspedicije KK iz zaborava, održao je predavanje o avanturi 11 Jugoslovena, ispričavši kako je ekspedicija vraćena u javnost i rezimirajući istorijske činjenice koje izgledaju kao auto-moto bajka.

Održan je i izbor za najlepši automobil skup u klasama: Zastava 101/128, Yugo i Nacionalna Klasa. Mesta su osvojili:

1.         U klasi Zastava 101/128

Miloš Puača I mesto

Miljan Milojković II mesto

Novica Marković III mesto,

2.         U klasi Yugo

Ivan Ivanović I mesto

Adriano Ivanov II mesto

Slobodan Novaković III mesto,

3.         U Nacionalnoj klasi

Velibor Ikodinović I mesto

Milan Dimitrijević II mesto

Darko Marković III mesto

U program manifestacije je bila uključena i berza delova gde su učesnici mogli da razmene delove i nabave delove koji im nedostaju, kao i mini-izložba modela Zastavinih automobila u razmeri.

Posetioci su mogli i da posete Zavičajnu Galeriju Donjeg Milanovca, zdanje Kapetana Miše Atanasijevića.

Više o skupu ’’IV Zastava summer car show’’ možete saznati na forumu Zastava 101 Kluba, na adresi www.zastava101.serbianforum.info

Sponzori i prijatelji skupa:

Turistička organizacija opštine Majdanpek

Inicijativa mladih “Hoću!Mogu!”

MZ D.MIlanovac

Centar za kulturu opštine Majdanpek

“Tekijanka” Kladovo

“Majdanart”

“Foto Euro” Majdanpek

Opština Majdanpek

I mnogi drugi

Tekst: Novica Marković – Zastava 101 Klub

Fotografije: Danijel Dokić – Zastava 101 Klubčitanja : 2943Komentari