home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Izvršni potpredsednik u American Honda Motor John Mendel je još u junu najavio određene izmene u ponudi ove japanske marke. Pre svega, najavljeno je da će nova, deseta generacija Civica u Severnoj Americi biti lansirana sa paletom od dva motora.

Dalje, u gami novog Civica neće biti hibridne verzije, ali ni varijante sa pogonom na CNG, budući da u Hondi smatraju da će i standardni Civic biti dovoljano ekonomičan za većinu vozača.

Najnovija vest glasi da će zvanična promocija novog Civica sedan za američko tržište biti održana 16. septembra, i to istovremeno na specijalnim događajima u Detroitu i Los Anđelesu.

Novi Civic Coupe će premijeru imati krajem ove ili početkom sledeće godine (na slici je Civic Coupe concept sa poslednjeg sajma automobila u Njujorku).

Serijska 2016 Honda Civic (bar što se tiče tržišta SAD-a) će u gami imati i 1,5 litarski VTEC Turbo benzinski motor, u kombinaciji sa šestostepenim manuelnim menjačem i novom CVT transmisijom.

Automobil će biti duži od prethodnika i sa kraćim prepustima, a biće i bliži asfaltu nego sadašnji model.

Kupcima će biti dostupni i sistemi kao što su Adaptive Cruise Control, Lane Departure Warning, Forward Collision Warning, zadnja kamera...

Pomenuti gospodin Mendel je takođe najavio i ukidanje Accorda plug-in hybrid, uz najavu da će biti zamenjen novim plug-in hybrid modelom (konkretni detalji o tome nisu saopšteni).

S druge strane, novi Accord Hybrid će kupcima biti ponuđen početkom sledeće godine, i to sa još boljim performansama i manjom potrošnjom goriva u odnosu na prethodnika.

Na kraju, Mednel je potvrdio da će kompanija sledeće godine promovisati i svoje novo vozilo sa gorivim ćelijama, kao i da ća kasnije biti ponuđen i novi električni model.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 575Komentari