home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Nemački proizvođač automobila „Folksvagen“ suočiće se sa kaznom od više miliona dolara u Australiji ukoliko se utvrdi da je obmanuo lokalne potrošače o emisiji štetnih gasova. To je danas saopšteno iz regulatorne australijske agencije.

„Folksvagen“ se bori sa najvećim poslovnim skandalom u svojoj 78-godišnjoj istoriji nakon što je potvrđeno da je 11 miliona njegovih vozila širom sveta opremljeno uređajima koji mogu da prikriju nivo emitovanja izduvnih gasova iz dizelskih motora.

Iz komisije za potrošačka pitanja Australije /ACCC/ saopšteno je da „Folksvagen“ tek treba da razjasni da li su sporni uređaji instalirani u automobile na prostoru Australije.

„Sprovođenje ove istrage je od prioritetnog značaja za ACCC. Veoma smo zabrinuti za svoje potencijalne potrošače i moguću štetu koju bi ovakvo ponašanje moglo da izazove“, izjavio je predsednik ACCC-a Rod Sims.

Izvor: Capital.ba

Foto: arhiva Autoblog.rs / Volkswagenčitanja : 809Komentari

"Veoma smo zabrinuti za svoje potencijalne potrošače i moguću štetu koju bi ovakvo ponašanje moglo da izazove“, izjavio je predsednik ACCC-a Rod Sims."

Kakvu stetu? Do sada jos niko nije dao objasnje o kakvoj je steti rec. a sustina problema je bas tu.

Autor vojvoda 01 Okt 2015, 14:04

http://jalopnik.com/volkswagens-tdi-fix-will-probably-mean-worse-fuel-econo-1733778333?rev=1443623324660

http://www.autoevolution.com/news/vw-tdi-owner-in-portland-finds-this-note-in-his-windshield-emissions-and-nazis-100458.html#agal_0

Autor MB 02 Okt 2015, 02:31