home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Automobil - helikopter bi se mogao nazvati ovaj koncept, koji je predstavljen pre dve godine, jer je sličnosti isuviše. Kreatori su tada poručili da nikada neće ući u proizvodnju, sada već... Nešto se kuva.

Italijani su zvanično položili prava na model Egoista, što bi značilo da žele da se osiguraju da im niko ne ukrade ideju. Da li delom zbog toga što žele sami da iznesu misao do kraja ili ne? - to je pitanje koje ne možemo odgonetnuti, ali ga možemo odškrinuti. Polaganjem prava na Egoistu Lamborghini može da proizvodi, kako super-mašine po kojima su poznati, tako i samo igračke. Zato nije jasno koji potez će povući. Nadajmo se da će ispoštovati očekivanja automobilske javnosti.

A, ako Egoista zaista krene sa proizvodnjom po uzoru na koncept, imaće 5,2 litarski V10 motor od 600 konjskih snaga. Ludačkom mentalitetu tog vozila treba dodati činjenicu da je rađen po uzoru na borbene helikoptere marke "Apač". Aerodinamika je podignuta na još jedan nivo, telo je u potpunosti od ugljeničkih vlakana i aluminijuma. Mesta ima samo za jednog vozača, otuda i naziv. A, da bi se ušlo u vozilo volan se mora skinuti.

Egoista je rađen za 50-godišnjicu kompanije i jedini primerak trenutno počiva u muzeju u Bolonji. Iako je tada najavljeno da je reč o poklonu Lamborghiniju koji nikada niko neće posedovati, nadajmo se da su promenili mišljenje.

Izvor: Cdm.me

Foto: arhiva Autoblog.rs / Lamborghiničitanja : 1902Komentari

Al je gadan za sve pare...

Autor Djordje 30 Nov 2015, 21:04

Bilo bi zaista spektakularno da ovo ubace u serijsku proizvodnju. Pravi ludački Lamborghini i dizajn je u skladu sa imenom auta. ;)

Autor Nitro 01 Dec 2015, 10:05