home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi Volkswagen Tiguan dobio je nagradu Auto Trophy 2015. Drugu generaciju ovog kompaktnog SUV vozila izabrali su čitaoci časopisa Autozeitung u kategoriji "Terenska vozila do 30.000 eura". Time je prestigao 21 suparnika i nastavio putem uspeha svog prethodnika.

Po drugi put su čitaoci časopisa Autozeitung i drugih međunarodnih stručnih časopisa iz grupacije Bauer Media Group bili pozvani da izaberu najbolje automobile iz svih klasa. Jurgen Stackmann, član predstavništva marke Volkswagen putnički automobili, primio je nagradu za novi Tiguan i objasnio: "Zaista smo radosni što je nagrada Auto Trophy dodijeljena ovom fantastičnom automobilu. Novi Tiguan svojim dinamičnim dizajnom i inovativnim tehnologijama ima sve preduslove - baš kao i njegov  prethodnik - za pokoravanje segmenta kompaktnih SUV vozila."

Nakon više od 2,6 miliona prodatih vozila iz prve generacije, novi Tiguan imao je svoju svetsku premijeru na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu IAA. Nova serija  modela konstrukcijski se, i to kao prvo SUV vozilo, zasniva na MQB platformi (modularna poprečna platforma), zahvaljujući kojoj su proporcije karoserije novog Volkswagenovog terenskog vozila izvedene upadljivo sportski. Sistemi podrške povećavaju udobnost, dinamiku i bezbenost, dok online usluge stvaraju nove dimenzije praktičnosti. Pri tome među funkcije infotainment sistema pomoću aplikacije App-Connect mogu da se integrišu svi aktuelni smartphonovi s operativnim sistemima Apple i Android, a zahvaljujući aplikaciji Media Control čak i tablet računari postaju sastavni deo ovog automobila.

Nagrada Auto Trophy jedno je od najznačajnijih priznanja za automobile u Nemačkoj. Dodela nagrada održana je u Hamburgu, u prisustvu predstavnika privrede i javnog života Nemačke.

Izvor: Netauto.rsčitanja : 706Komentari