home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Kako piše Tanjug, broj novoregistrovanih Folksvagenovih vozila u Nemačkoj pao je u novembru za dva odsto, ali je Folksvagen ostao najprodavaniji brend automobila u toj zemlji.

Nove registracije vozila marke Folksvagen pale su prošlog meseca dva odsto, na 57.923 jedinica, a udeo Folksvagena na nemačkom tržištu automobila iznosio je 21,3 odsto, navodi Federalna agencija za transport (KBA), a prenosi agencija Frans pres.

Ukupan broj novih registracija automobila u Nemačkoj, iz domaće i strane proizvodnje, porastao je 8,9 odsto na 272.377, navodi KBA. Nove registracije Audija porasle su tri odsto u novembru, a Škode čak 13,3 odsto, dok je prodaja "Poršea" pala 0,4 odsto, a SEAT-a 3,2 odsto.

Folksvagen je od septembra pogođen najvećim skandalom u svojoj istoriji kada je priznao da je u 11 miliona automobila širom sveta ugradio softver za lažiranje vrednosti izduvnih gasova na laboratorijskim testiranjima.

Prodaja Folksvagenovih automobila u SAD pala je 25 odsto u novembru, nakon što je suspendovana i prodaja dizel vozila uključenih u skandal s lažiranjem podataka o emisiji gasova.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs / Volkswagen

Folksvagen uzima kredit od 20 milijardi evra

Kako prenosi Srna, Folksvagen je postigao dogovor sa 13 banaka o uzimanju kredita od 20 milijardi evra za pokrivanje troškova skandala u vezi sa emisijama štetnih gasova, rekli su izvori upućeni u dogovor.

Banke su ponudile kreditiranje od po 1,5 ili 2,5 milijardi evra, pa bi iznos mogao da bude i veći, rekli su izvori koji nisu želeli da budu imenovani.

Prema njihovim navodima, tačan kreditni udeo banaka biće određen u petak, 4. decembra.

Portparol Folksvagena odbio je da komentariše ove navode. Nemački gigant našao se u problemima nakon što je otkriveno da je u svoje automobile širom sveta ugrađivao softver koji manipuliše emisijama azotnog-oksida i ugljen-dioksida, da bi vozila mogla da prođu zvanične testove.

Izvor: Srna / Rojtersčitanja : 950Komentari

Škoda 314 FAS+Fiat 364 VW 174

http://www.vrelegume.rs/barometar.php

Autor Dejan L 03 Dec 2015, 08:16

Tema o tome već postoji:

https://autoblog.rs/blog/auto/domace-trziste/2015/11/18/prodaja-novih-automobila-u-srbiji-u-naglom-porastu

Autor auto 03 Dec 2015, 12:02