home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U većini svetskih država vlasti uglavnom subvencionišu kupovinu hibridnih i električnih automobila, a razvoj 'zelenih' vozila podupiru i drugim benefitima. Američka država Mičigen radi upravo suprotno. Ona je vlasnicima hibridnih i električnih automobila povećala poreze kod registracije automobila. Zašto? Novac i samo novac.

Vozači 'eco-friendly' vozila troše manje goriva, pa se i manje novca sliva u blagajnu države Mičigen. Vozači hibrida u 2017. moraće da plate 47,50 dolara više, a vlasnici električnih automobila čak 135 dolara više. Pa vi sad spasavajte Zemlju.

Žalosno je to da Mičigen nije jedina američka država, koja kažnjava vozače hibrida i električnih vozila. U Vajomingu, Koloradu, Nebraski. Misuriju i Džordžiji vlasnici 'zelenih' automobila dodatno moraju da plate porez za korišćenje puteva.

Izvor: Autoportal.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / Toyotačitanja : 695Komentari

Hahahaha.
Ovo će naši da prepišu. :)

Autor P1 29 Dec 2016, 20:34

ajde vozaci hibrida se i mogu zaliti, ali vozaci elektricnih auta nemaju sta da se zale jer su dobili drzavni popust od $7,500 kad su kupili elektricni auto. A sad im smeta sto trebaju da odvoje $12.50 vise mesecno za registraciju?

Autor mile antena 29 Dec 2016, 21:04

Meni je ovo oduvek bilo i realno i samo je pitanje kriticne mase eAutomobila.

Prosto, za razliku od opljackane srbije, gde se novac od akcize gotovo iskljucivo koristi za isplatu pokradenih i devalviranih penzija, u drugim zemljama se isti koristi za odrzavanje putne mreze, jer u neku ruku i jeste jedini pravican namet.

Sto vise kupujes goriva, vise vozis a samim tim vise i ucestvujes u degradaciji puteva, pa je fer i da vise ucestvujes u njihovoj obnovi.

eVozila i te kako trose puteve a ne trose gorivo, pa je svakako pravicno da na neki nacin i oni ucestvuju u odrzavanju putne mreze!
Danasnja vozila, ako su ispravna ipak neuporedivo manje zagadjuju!

Autor Miki™ 02 Jan 2017, 00:38