home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Da li je ovo blagi šamar nemačkim proizvođačima automobila? Što se aktuelnih automobilskih dešavanja u Nemačkoj tiče, trenutno vlada kontroverza povodom kupovine novog Tesla Modela S, na koji je potrošen javni novac. Ovu informaciju je plasirao portparol ministarstva za ekologiju i očuvanje prirode, poljoprivrede i zaštite potrošača Severne Rajna-Vestfalija oblasti.

Na pitanje zašto baš Model S 90D, pored nemačkih elektro modela, predstavnik ministarstva je rekao da nijedan od domaćih modela nema odgovarajuću voznu autonomiju. Radije kupljen a ne uzet na lizing, dotični automobil je koštao 110.000 evra. e-Golf, sa autonomijom od 300 kilometara nije zadovoljio potrebe ministarstva.

Nemački proizvođači automobila su obećali da će unaprediti elektro modele u godinama koje dolaze. Spomenimo I.D. koncept Volkswagena, koji bi trebalo na scenu da stupi 2020., a u rasporedu je i električni Phaeton, Budd-e... Audi ima velike planove sa E-Tron linijom, a elektro SUV bi na scenu trebalo da stupi 2018., mada neće biti proizvođen u Nemačkoj već u Belgiji.

Što se Mercedesa tiče, Generation EQ koncept raspolaže autonomijom od 500 kilometara. Daimler je objavio investiciju od čak 10 milijardi evra u razvoj električnih modela i najavio lansiranje 10 primeraka do 2025.

S druge strane, BMW treba da lansira električni MINI 2019., nakon kojeg dolazi X3 bez SUS motora. Za 2021. je najavljen „iNext“ model, kao perjanica u elektrifikovanoj gami.

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: arhiva Autoblog.rs / Tesla Motorsčitanja : 551Komentari

I tata bi sine... :)

Autor Miki 29 Dec 2016, 18:30

Nemci ne prave konkurenta.
Ovo je da im bace rovca da krenu i oni da prave. :)

Autor P1 29 Dec 2016, 20:28