home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Originalni Ferrari Testarossa koji je bio korišćen u kultnoj američkoj kriminalističkoj seriji iz osamdesetih godina, bezuspešno se prodaje već dve godine

Osamdesete su u zapadnom svetu bile doba obilja i raskoši, pa su kao takve bile zlatan period  automobilske proizvodnje. Jedan od legendarnih automobila iz tog perioda bio je i Ferrari Testarossa sa svojim V12 motorom snage 396 konja, automobil koji je Ferrari uveo u mainstream popularne kulture, i to velikim delom baš zbog ovog konkretnog primerka iz serije Miami Vice, koji je vozio James 'Sonny' Crockett, odnosno glumac Don Johnson.

Kad većina ljudi pomisli na Ferrari, pomisli upravo na ovaj model, iako ne znaju kako se zove, znaju njegov legendarni dizajn.

Aukcijska kuća Barret Jackson iz SAD-a sada prodaje navedeni model, a njegovo poreklo potvrdio je i Ferrari SAD, kao i Universal Studios, vlasnik prava na 'Miami Vice'.

Nakon snimanja na kome je napravila nešto manje od 26.000 kilometara, Testarossa stoji po raznim garažama, a iako je reč o kultnom modelu, ovaj niko ne želi da kupi, što se vidi iz toga da je bio na nekoliko aukcija u poslednje dve godine.

Uz automobil kupac dobija još jedan primerak tehnologije specifičan za osamdesete - telefon fiksiran u automobilu.

Izvor: Tportal.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 1469Komentari

можда зато што је бео, ко зна. изгледа прилично обично или постоји нека урбана легенда о том конкретном аутомобилу

Autor toma mkd 08 Jan 2017, 17:32

Da nije zbog cene?

Autor carobnjak 08 Jan 2017, 18:15

Hoću ja! To je moj omiljeni Ferari!

@ toma mkd

Ovaj Ferari je namerno ofarban u belo. Reditelj je tako naložio jer se većina scena uglavnom dešavala tokom noći.

Autor ja 08 Jan 2017, 18:50

@ ja
зар није Дон Џонсон возио црни ferrari daytona cabrio у тој серији?

Autor toma mkd 08 Jan 2017, 20:48

@ toma,
u pocetku da (cini mi se prve 2 sezone). posle je presao na testarossa. ako se dobro secam detalja, nije bila prava daytona vec replika pa ih je ferrari hteo tuziti. posle su se dogovorili da lazna "daytona" bude inistena, a u zamenu ferrari je donirao nekoliko novih testarossa za snimanje.

Autor m 08 Jan 2017, 20:51

'ebeš kola bez desnog retrovizora ... Kao da je "peglica".

Autor moron 08 Jan 2017, 21:03

@ toma mkd

Jeste, ali to je bilo u početku jer je Ferari bio preskup za novu seriju za koju se nije znalo da li će biti uspešna ili ne. Koliko se sećam, u osnovi je to bio Chevrolet Corvette sa montiranom karoserijom od Dajtone. Ispostavilo se da je serija postala opšti hit pa su ovi iz Ferarija poklonili 2 komada Testarose: jedan za seriju i jedan za glavnog glumca, privatno. I onda je ovaj ispao bele boje, namerno.

Inače, miami beach uopšte nije bio popularno mesto u vreme pre serije. Više je ličilo na odmaralište za starije ljude jer su se uglavnom tamo okupljale babe & dede. Dakle, totalna suprotnost nego danas. Na vrhuncu popularnosti, filmska ekipa je imala kastinge za 100 glumaca na dan! Javljali su se lokalni mafijaši, poznate lokalne ličnosti pa i sitni 'vaćaroši. Miami beach se pretvorio u veoma popularno mesto za dnevne izlaske & noćni život. Mislim da je Don Dzonson prodao svoj Ferari nedavno.

Serija mog detinjstva. Na severu Vojvodine si bez problema mogao da gledaš programe televizije Budimpešta 1 i 2. Sećam se da je glavni glumac živeo u seriji na maloj jahti sa krokodilom kao kućnim ljubimcem. WOW! Brza kola, detektivi, pucnjava, hvatanje kriminalaca, more, tete u kupaćim kostimima... za mene kao klinca - sasvim dovoljno! Ja prezadovoljan! Serija se prikazivala jednom nedeljno. Čoveče... živeo sam za taj dan!

Autor ja 09 Jan 2017, 09:28

ja, 09:28
A pre te serije su se emitovale "Krimi price" (Michael Torello vs. Ray Luca)...al' smo tada ziveli, a ne ovo sad...

Autor Optimus Prime 09 Jan 2017, 13:40