home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Američki vozač koji je prijateljima na javnoj saobraćajnici pokazivao mogućnosti muscle automobila, tek preuzetog iz salona Dodgea, završio je iza rešetaka

Vozač Dodge Challengera SRT Hellcata je brzo prešao put od 0-100 kilometara na sat, zatim do 254 km/h pa onda direktno u zatvor. Sve zato jer je pokazivao sposobnosti tog automobila s HEMI motorom svojim prijateljima.

Policajac je naime uočio 30-godišnjeg vozača, identifikovanog kasnije kao Christopher Garzu, na autoputu u američkoj saveznoj državi Indijani, kako mu prilazi veoma brzo. Policajac je aktivirao svoj radar i snimio Hellcat kako vozi 254 km/h u zoni u kojoj je dozvoljeno 113 km/h, dok je drugo snimanje brzine pokazalo 243 kilometra na sat.

Nixle navodi da je vozač na licu mesta otkrio da je upravo preuzeo svoj novi Dodge Challenger SRT Hellcat i pokušavao je da pokaže svojim prijateljima, koji su bili putnici, šta 707 konja snage i 881 Nm okrtnog momenta može da napravi. Na papiru ovaj muscle automobil ubrzava do 100 km/h za 3,6 sekundi uz maksimalnu brzinu od 328 km/h, a navedeni vozač se uverio da i u stvarnosti Hellcat ima sjajne performanse. Vozač je u svojoj odbrani dodao da je imao utisak da je navedeni autoput bio najbezbednije mesto za testiranje Hellcata, ali završio je u zatvoru s prijavom za opasnu vožnju.

Izvor: Tportal.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 1255Komentari