home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Požurite, vreme vam ističe

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave saopštilo je danas da je više od 3.000 korisnika podnelo, od početka maja do danas, zahtev za zamenu stare papirne za novu kartičnu vozačku dozvolu putem portala eUprava, a rok za zamenu starih dozvola je 10. jun.

Direkcija za elektronsku upravu Ministarstva poziva građane da do 10. juna zahtev podnesu preko nacionalnog Portala eUprava i tako izbegnu gužve i šaltere.

U saopštenju se ističe da je usluga eVozačka jedna od kompleksnijih na portalu, kao i da ima izvesna ograničenja u upotrebi.

E-vozačkoj je moguće pristupiti preko pretraživača "internet explorer", a za elektronsko podnošenje zahteva neophodni su čipovana lična karta i čitač kartičnih dokumenata.

Usluga ima izvesna ograničenja i podnošenje zahteva preko eUprave nije moguće za vozače kojima je pravo upravljanja motornim vozilima ograničeno ili dozvola izdata na kraći rok po uverenju o zdravstvenoj sposobnosti.

E-vozačku ne mogu koristiti građani stariji od 65 godina života, kao ni oni koji pored stare imaju i vozačku dozvolu izdatu od druge države

Izvor: Mondo.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 765Komentari

"E-vozačku ne mogu koristiti građani stariji od 65 godina života, kao ni oni koji pored stare imaju i vozačku dozvolu izdatu od druge države"

Ovo je bas zanimljivo pa bi dobro bilo da nam nadlezni objasne kako je moguce da neko poseduje dve vozacke dozvole: staru papirnatu i neku drugu izdatu u drugoj drzavi.

Umirem od nestrpljenja da saznam. :D

Autor vojvoda 01 Jun 2017, 16:00

@vojvoda

Moguce je posedovati 2 vozacke (ja ih posedujem), s tim da kod sebe (regularno) mozes imati samo jednu, druga ostaje tamo gde si na osnovu prve izvadio vozacku dozvolu u drugoj drzavi. Akoti iz nekog razloga zatreba neka od dozvola, ostavis ovu drugu na "cuvanje". Ranije su znali prijaviti da su izgubili dozvolu pa na taj nacin dobiti i jednu i drugu u isto vreme, mislim da je to sada umrezeno i da ne moze da se izvede tako.

Autor Damko 01 Jun 2017, 18:03