home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nemačko ministarstvo saobraćaja namerava da sa puteva povuče više od 12 miliona dizelaša i da ih pošalje na servis o trošku proizvođača.

To je deo kampanje kojom nemačka vlast želi da smanji emisiju štetnih NOx čestica pre izbora najavljenih za kraj septembra. Ovom inicijativom će od proizvođača tražiti da na spornim automobilima modifikuju nadzor rada motora, posebno onaj deo softvera koji reguliše emisiju štetnih čestica.

Postavljen je i jasan cilj, a to je smanjenje emisije Nox čestica za 25%. Procenjuje se da će popravka miliona dizelaša autoindustriju koštati i do 2,5 milijardi evra, a konačno rešenje će sigurno biti objavljeno pre jesenskih izbora.

O opasnostima izduvnih gasova dizelaša na ljudsko zdravlje je počelo snažno da se govori nakon što je u javnost stigla informacija da Volkswagen ugrađuje u svoje modele sisteme koji dozvoljavaju višestruko veću emisiju štetnih Nox čestica.

Usledila je jedna od najvećih afera u istoriji autoindustrije čije posledice će Volkswagen osećati još godinama. Sada su pod lupom svi, a rat protiv dizelaša se vodi na svim nivoima. U Nemačkoj, ali i Francuskoj i Velikoj Britaniji, dizelaši su definitivno došli na loš glas. Najavljuju se zabrane ulaska u određene (urbane) zone, a prve posledice se već osećaju u prodaji – tradicionalno naklonjena dizelašima Evropa okreće leđa dizelašima.

Izvor: Index.hrčitanja : 781Komentari

" tradicionalno naklonjena dizelašima Evropa okreće leđa dizelašima."
pa pa.

Autor BMW SERIES 8 03 Jul 2017, 08:39