home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Iz Fiat Chrysler Automobilesa stiglo je i zvanično saopštenje da se gasi fabrika u Detroitu u kojoj se proizvodi Dodge Viper.

Ključ u vrata biće stavljen 31. avgusta, a svih 87 zaposlenih biće raspoređeni u druge fabrike.

Dodge Viper je počeo da se proizvodi 1992., ali ugašen je zbog slabe prodaje. Ne treba zaboraviti ni prekid u isporukama između 2010. i 2012. zbog male potražnje.

Zanimljivo, ove godine prodaja Vipera se povećala za 33 posto, ali taj skok se dogodio jer su kupci čuli da se model gasi pa su se mnogi odlučili na kupovinu kako bi ugrabili poslednje primerke legendarnog automobila.

Izvor: Autopress.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 475Komentari

@mile antena
Nemoj vise preterano da hvalis ludilo koje ima i cenu daleko nizu od drugih, vidis da si izbaksusirao :P :P Mora da ga gase...Izgleda zbog velikog kvaliteta :P
Salu na stranu, steta zaista. Legenda je auto ko auto. Ipak izgleda da su drugi bolje radili...

Autor dusan 13 Jul 2017, 17:42

Kako ce moj Mile bez njega,Americkog ponosa....

Autor Renault Terminator 13 Jul 2017, 18:09

@dusan,
viper se prodavao sasvim solidno sve dok italijani nisu odlucili da ga italijanizuju. prednji deo na viperu je katastrofa, uopste ne izgleda na viper. zaboravio fiat da viper treba da bude moderna Shelby cobra

Autor mile antena 13 Jul 2017, 18:31

@Renault Terminator,
nema brige, jer ostatku sveta ce biti potrebno jos 20 godina i po mogucnosti 15 puta veca cena da nadmase njegove performance. :)

Autor mile antena 13 Jul 2017, 18:52

@mile antena
Kazes uopste ne izgleda ko Viper. Sto onda kritikujes 911 sto se samo modernizuje ? Voleo bi da ne izgleda vise ko 911, a trebalo bi menjati, a za ovo 'ne dirati'.

Autor dusan 13 Jul 2017, 19:54

@dusan,
nije ista situacija. viper je, kao sto gore rekoh, nesto kao moderna Shelby cobra ili Harley Davidson na 4 tocka. znaci bucan, agresivan, treba da se useres kad krenes da ga zesce vozis jer svakog momenta moze da te ubije. takvom autu treba agresivan dizajn. ovaj sadasnji dizajn je previse elegantan, auto na prvi pogled izgleda kao da je iz italije. nije problem vipera sto se dizajn promenio - problem je sta je ta promena otisla u suprotnom pravcu od prethodne. ono sta recimo mustang ili corvette rade zadnjih 30-ak godina - svaki novi model je bio dizajnerski nov, ali opet nije gubio onu dizajnersku skolu po kojoj bio poznat.
dok 911 se ne menja uopste, ni na bolje ni na gore. ne treba ni 911 preterano menjati, ali nebi im skodilo da sa vremena na vreme vrate dizajnerski tim sa 20-godisnjeg godisnjeg odmora.

Autor mile antena 13 Jul 2017, 20:11