home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Zahvaljujući novcu koji su prikupili američki vlasnici Dodge Vipera potpomognuti s nekoliko sponzora, legendarni sportski automobil se vratio na nemačku stazu Nürburgring Nordschleife. S razlogom.

Iza upravljača poslednjeg izdanja fabričkog Vipera ACR na stazi Nürburgring Nordschleife opet je bio Dominik Farnbacher koji je u prvom (ali ne i poslednjem) pokušaju značajno popravio vreme kruga iz 2011. godine (7:12.13), jer je legendarni američki sportski automobil na drumskim gumama Kumho Ecsta V720 ovoga puta kroz "zeleni pakao" protutnjao za 7 minuta i 3,45 sekundi.

U nastojanju da dokažu da je Viper u svom poslednjem izdanju (čija proizvodnja će prestati uskoro) značajno brži od modela koji je Farnbacher vozio 2011. godine, kupovinu dva automobila i pokrivanje svih troškova odlaska u Nemačku omogućilo je nekoliko entuzijastičkih američkih vlasnika Vipera, a u svemu su im pomogle kompanije Kumho i Prefix.

Bez obzira na odlično ostvareno vreme, koje je skoro devet sekundi bolje od vremena koje je Viper ostvario 2011. godine, pre odlaska kući najavljen je još jedan pokušaj kojim bi Viper ACR GTS-R (pored činjenice da je najbrži američki automobil koji je meren na Nürburgringu) iza sebe ostavio automobile kao što su Lamborghini Aventador LP 750-4 SV (6:59.54) i Porsche 918 Spyder (6:57.00). Srećno!

Izvor: Klix.bačitanja : 559Komentari