home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

U Porscheu su najavili da bi najbolji 911 svih vremena mogao da ima hibridni pogon, ali još uvek nije poznato da li će se i kada pojaviti u produkcijskoj formi.

Nije tajna da u Porscheu odavno razmišljaju o hibridnoj "plug-in" verziji modela 911 s kojom bi se ponudile performanse koje bi nadmašile sve dosadašnje verzije Porscheovog najpoznatijeg modela.

U izjavi za magazin Motoring potvrdu svemu dao je Porscheov šef komunikacija Hermann-Josef Stappen koji je rekao: "Ako ponudimo hibridni 911, to će biti najbolji 911 do sada".

Bez obzira na nagoveštaje, u Porscheu su još uvek u dilemi u vezi s donošenjem konačne odluke, jer se boje kako bi višegodišnji kupci modela 911 prihvatili elektrifikaciju.

Mnogo toga biće jasnije nakon analize prodajnih rezultata koje će ostvariti druga generacija Panamere u supersnažnom hibridnom izdanju (Turbo S Hybrid-E) prema čijem bi se "receptu" pravio i naredni 911 (992).

Stappen je takođe rekao da je platforma za narednu generaciju modela 911 već zamišljena da bude kompatibilna s hibridnim elementima, što i nije jednostavno s tradicionalnom konfiguracijom koja podrazumeva motor iznad zadnje osovine, a najveći izazov Porschea je pitanje mase koja u kombinaciji s 911 nikako nije dobrodošla "gošća". Do konačnog rešenja Porsche će hibridne verzije pre modela 911 isprobati s modelima 718 Boxster i Cayman.

“S modelom 918 Spyder smo se već uverili da je platforma s centralno smeštenim motorom idealna osnova za uvođenje hibridne tehnologije s kojom ćemo uskoro opremiti modele iz Serije 718, a verujemo da će se hibridna verzija svideti i ljubiteljima modela 911 koji bi s ponuđenim performansama trebalo da bude na vrhu segmenta“, rekao je Stappen.

Izvor: Klix.ba

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 956Komentari