home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
toyota supra

Iako su svi očekivali da će nova generacija modela Toyota Supra biti predstavljena na sajmu automobila u Detroitu, japanska kompanija je potrvrdila da se to neće desiti.

Podpredsednik i generalni menadžer kompanije Toyota, Džek Holis, je u intervjuu sa magazinom Motor Trend otkrio da je prerano za kompaniju da razmišlja o predstavljanju svog novog modela, i da tek treba da se završe radovi na njemu.

Datum zvaničnog predstavljanja nije jedino što je dovedeno u pitanje za ovaj model. Naime, prošle nedelje je otkriveno da kompanija još uvek nije donela odluku ni o zvaničnom imenu za ovaj, te postoje šanse da on dobije neko drugo ime.

Dok bi mnogi voleli da vide povratak imena Supra, uspeh vozila se neće meriti njegovim imenom već performansama koje pruža. Ako ne opravda ushićenje koje je izazvala najavom ovog modela, Toyota bi mogla i da zažali što se odlučila za kreiranje sportskog automobila.

Kao što je već poznato, nova Supra je razvijena u saradnji sa kompanijom BMW i biće dostupna sa dve opcije agregata. Prvi će biti četvorocilindarski koji proizvodi 248 konjskih snaga, i on će biti jeftiniji, dok će drugi šestocilindarski agregat razvijati 355 konjskih snaga.

Izvor: Vrelegume.rs

Render: arhiva Autoblog.rs / Autobild.dečitanja : 593Komentari