home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
volvo drive me

Plan Volvoa je da 2021. godine kupcima ponudi samovozeće automobile. Kroz Drive Me program "učenja" automobila, prve porodice su dobile XC90 na testiranje

Autonomna vožnja je svakako jedan od najvećih ciljeva auto-industrije. Volvo je tradicionalno opredeljen za maksimalnu bezbednost i nije neobično što je među prvima koji razvija samovozeće automobile.

Da bi autonomna vožnja najvišeg stepena postala stvarnost, neophodno je mnogo testiranja, programiranja i usavršavanja.

U tom cilju, da bi podaci sa testiranja bili što relevantniji, Volvo je odlučio da angažuje dve švedske porodice u projektu ispitivanja svih sistema autonomne vožnje.

volvo drive me

Ovaj projekat je sprovođenje u delo strategije po kojoj Volvo planira da angažuje stotinak ljudi koji će dobiti na korišćenje samovozeće Volvoe kroz Drive Me program.

Za vreme testiranja u svakodnevnoj vožnji, porodice će biti u obavezi da sve vreme drže ruke na volanu i da imaju punu kontrolu nad Volvoom XC90.

Reč je o specijalno opremljenim automobilima koji će snimati reakcije vozača na razne situacije. Za početak, testovi će se obavljati u kontrolisanim uslovima, kako bi vozači bili adekvatno obučeni u cilju dobijanja najpreciznijih podataka.

Plan Volvoa je da kroz Drive Me program u što prirodnijem okruženju razvije sistem potpuno autonomne vožnje, koji će kupcima biti dostupan već od 2021. godine.

Izvor: Magazinauto.comčitanja : 218Komentari