home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
tesla model s

Steve Wozniak, suosnivač Applea, razočaran stalnim odlaganjima implementacije sistema autonomne vožnje, izjavio je da više ne veruje ničemu što Musk i Tesla najave.

To je veliki zaokret u razmišljanju Wozniaka koji je još polovinom prošle godine javno govorio da će Tesla biti nosilac velikih tehnoloških iskoraka. Ipak, prošle nedelje, gostujući na Nordic Business Forumu u Stokholmu, rekao je da je razočaran što se Musk ne drži rokova koje je sam postavio i da više nema poverenja u njega i Teslu.

Povod Wozniakovog razočaranja je stalno odlaganje implementacije sistema autonomne vožnje. Musk je najavljivao da će Tesla sama voziti od zapadne do istočne obale 2016. godine, pa je rok pomerio na 2017. godinu, a sada govori da ćemo se još načekati.

Pritom Wozniak naglašava da su Audi i BMW već ispred Tesle, s naprednijim sistemima autonomne vožnje instaliranim u serijske automobile. Ali to ne znači da će se Wozniak odreći Tesle. Naprotiv, ima dva primerka Modela S i kaže da ih obožava, posebno na dužim putovanjima. U svakodnevnoj vožnji na kraćim relacijama preferira električni Chevrolet Bolt.

Izvor: Index.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 822Komentari