home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

bmw minhen

Predstavnici tužilaštva su pretražili prostorije kompanije BMW u Nemačkoj i Austriji i pokušali su da nađu dokaze o postojanju uređaja za varanje na testovima za emisiju štetnih gasova.

Oko 100 policajaca je prošlo kroz sedište kompanije BMW u Minhenu, kao i u postrojenjima za istraživanje i razvoj u Austriji, kao i fabriku Magna Steyr, u kojoj se dnevno proizvede oko 6.000 motora, i u kojoj radi oko 4.500 ljudi. Predstavnici tužilaštva su izjavili da je istraga protiv „nepoznatog“ broja ljudi, koji su osumnjičeni za prevaru, otvorena prošlog meseca. Naime, oni su dodali da „postoji, za sada još uvek neosnovana sumnja da je kompanija BMW prilikom testova za emisiju štetnih gasova koristio uređaj za varanje“.

Međutim, iz kompanije BMW su izjavili da pretraga koju su sproveli organi reda nije otkrila nikakve tragove o „namernom varanju na testovima“ i da su oni zapravo proveravali 11.400 jedinica modela BMW 750d i M550d, na kojima je već pronađena greška u softveru. Naime, prošlog meseca je ovaj proizvođač automobila sa tržišta opozvao oko 11.700 automobila kako bi im otklonila grešku na softveru agregata, i tom prilikom je objašnjeno da je intaliran pogrešan program.

Izvor: Vrelegume.rs / Reuters

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 374Komentari