home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
alibaba ford

Kineski gigant Alibaba Group i američki proizvođač automobila Ford su se udružili kako bi otvorili automatsku prodavnicu automobila u kineskom gradu Guangzhou.

Radi se o građevini s pet spratova u kojoj su smeštena 42 različita modela automobila, a među njima su SUV Ford Explorer i Mustang. Automatska prodavnica omogućava potencijalnim kupcima da vide, testiraju i kupe vozila putem Alibabine onlajn platforme za kupovinu pod nazivom Tmall.

Automatska prodavnica će biti otvorena 23. aprila, a potencijalni kupci će imati pravo na trodnevno testiranje pre nego što odluče da li žele da kupe automobil ili ne.

"Prijava se vrši u potpunosti putem interneta, odnosno putem Tmalla ili Taobao mobline aplikacije. Kada se odabere neko vozilo, osoba mora da napravi selfije kako bi se osiguralo da ona bude jedina koja može da koristi automobil. Zatim je potrebno elektronskim putem položiti depozit, raspored i vreme preuzimanja aplikacije, a sve se obavlja pomoću aplikacije", izjavio je generalni menadžer Tmall Auta Gu Wanguo.

Kupci mogu uzeti i drugi automobil ako prethodnim nisu zadovoljni.

Prošle godine Ford i Alibaba su dogovorili trogodišnje partnerstvo koje omogućava američkoj kompaniji nove mogućnosti prodaje, kao što su preprodaja, test vožnje, opcije lizinga i slično.

Ovo nije prvi put da Alibaba prodaje automobile putem mobilne aplikacije. Pre dve godine je Maserati prodao 100 automobila za 18 sekundi tokom flash prodaje na Tmallu.

Izvor: Klix.bačitanja : 656Komentari