home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Dodge Challenger SRT Demon

S proizvodnih traka fabrike u Kanadi sišao je poslednji proizvedeni Dodge Challenger SRT Demon koji će u paru s poslednjim proizvedenim Viperom od 20. do 23. juna biti ponuđen na aukciji u američkom gradu Uncasvilleu.

Iako je s proizvodne trake sišao s crnom bojom karoserije, Dodge će poslednji proizvedeni Challenger SRT Demon (koji će na predstojećoj aukciji kuće Barrett-Jackson biti ponuđen isključivo u paru s poslednjim proizvedenim Viperom) ponuditi u kombinaciji s ručno lakiranom crvenom karoserijom i 18-inčnim aluminijumskim felnama na kojima će biti gume za trke ubrzanja, a jedan od zanimljivih detalja je i pločica u kabini koja će budućem srećnom vlasniku sugerisati da se vozi u poslednjem od 3.300 ukupno proizvedenih primeraka.

Dodge Challenger SRT Demon

Pored Demona i njegovih gromoglasnih 851 konjskih snaga koje proizvodi 6,2 litarski V8 motor, tu je i poslednji Viper koji je proizveden u avgustu 2017. godine. Njegov legendarni 8,4 litarski V10 motor raspolaže sa 659 konjskih snaga, a u nastojanju da podsete na prvi Viper RT/10 u Dodgeu su karbonom oplemenjenu karoseriju poslednjeg primerka takođe ofarbali crvenom bojom.

Dodge Viper Demon

Detalji koji Viper čine jednom od američkih automobilskih ikona su svakako karakteristične izduvne cevi na bokovima i 355 milimetara široke zadnje gume.

Ostaje nam da sačekamo i saznamo koliko će budućeg vlasnika na kraju koštati nešto više od 1.500 konjskih snaga.

Izvor: Klix.ba / Motor1čitanja : 704Komentari