home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tesla proizvodnja

Proizvođač električnih automobila Tesla otpušta više od tri hiljade zaposlenih u pokušaju da kompanija smanji troškove i napokon postane profitabilna, piše Rojters.

Prema e-mailu koji je izvršni direktor te kompanije i milijarder Elon Musk poslao radnicima u utorak, da bi kompanija napokon počela da ostvaruje profit, a godišnji profit nije ostvarila u poslednjih petnaest godina, moraće da otpuste devet posto od preko 37 hiljada zaposlenih.

"Pokreće nas misija da ubrzamo svetski prelaz na održivu i čistu energiju, ali to nikad nećemo uspeti ako ne dokažemo da prvo možemo da ostvarimo održivi profit", napisao je Musk u utešnom e-mailu svojim radnicima, a posle je na Twitteru objavio da je odluka da otpusti nekoliko hiljada radnika bila "teška, ali neophodna".

Prema pisanju Rojtersa, Muskova kompanija već neko vreme pokušava da postigne magičnu brojku u serijskoj proizvodnji svog Modela 3 od pet hiljada automobila nedeljno, a prema poslednjoj izjavi Muska to bi trebalo i da se ostvari krajem juna. Ipak, na te produkcijske napore troše ogromne količine novca. Slobodni novčani tok, ključni pokazatelj finansijskog zdravlja kompanije, proširio se s negativnih 277 miliona dolara u poslednjim mesecima 2017. godine na jednu milijardu dolara u prvom kvartalu ove godine.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 262Komentari