home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
kilometrraža

Evropski parlament je indirektno priznao da brojni automobili na tržištu polovnih imaju skinutu kilometražu izglasavši izveštaj o manipulacijama s brojačima kilometara pa se predlažu zakoni kojima bi takva prevare bile tretirane kao kazneno delo.

Po istraživanju ADAC-a gotovo svaki treći polovni automobil koji se trenutno prodaje u Nemačkoj ima skinutu kilometražu. Ipak, u slučajevima polovnih automobila koji su namenjeni za izvoz ta brojka se penje do gotovo 50 posto.

Dakle, gotovo polovina svih polovnih automobila koji se uvezu iz Nemačke su u stvari čista prevara krajnjeg kupca, jer ne dobija onakav automobil kakav je spreman da plati. Potpuno je svejedno da li se ukrade nekome iz novčanika hiljadu ili dve hiljade evra ili se za taj iznos prevari na kupoprodaji polovnog automobila, jer kupac plaća nerealno stanje, odnosno onakvo kakvo se prikazuje na brojčaniku kilometara.

S obzirom na te činjenice pravnici se slažu da je evropski parlament na dobrom putu i da je neophodno prevare s manipulacijom pređenih kilometara tretirati kao kazneno delo.

Izvor: Autopress.hr

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 329Komentari