home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Lada Vesta

Lada Vesta prvi je model najvećeg ruskog proizvođača automobila koji je dobio sistem daljinskog upravljanja Lada Connect.

Budući vlasnici će tako putem pametnog telefona moći da pokreću motor i kontrolišu mnoge druge funkcije. Lada Connect je telematska platforma pomoću koje se daljinski mogu otključavati i zaključavati vrata automobila, iščitavati kodovi grešaka, uključivati farovi, dobijati informacija o temperaturi u unutrašnjosti vozila, proveravati gorivo i punjenje akumulatora, upravljati zvučnom i svetlosnom signalizacijom, što može biti od pomoći pri pronalaženju vozila na parkingu, ali i upravljati sistemom automatskog pokretanja motora.

Kupcima Lada od septembra na raspolaganju je dopunska opcija ugradnje telematskog sistema Lada Connect, rekao je predstavnik AvtoVAZa.

Lada Connect takođe omogućava da se u onlajn režimu prati trenutna lokacija, nudi detaljan uvid u rute kretanja, tehničko stanje, statistiku korišćenja. Sistem prati i ponašanje vozača na putu i daje savete za ekonomičnu i bezbednu vožnju. Na osnovu naprednog sistema prikupljanja i obrade podataka o korišćenju automobila, vlasniku se omogućavaju uštede u održavanju vozila, ali i kada je reč o KASKO osiguranju.

Sistem zasad nije dostupan u osnovnom paketu, već samo kao dodatna opcija. Predložena cena iznosi 29.999 rubalja (oko 400 evra), uključujući pretplatu za tri godine, dok posle toga ona iznosi četiri hiljada rubalja godišnje (oko 50 evra). Na to treba dodati i šest hiljada za ugradnju (oko 80 evra), mada kako naglašava predstavnik AvtoVAZa, cena se u krajnjoj instanci razlikuje od prodavca do prodavca. Telematski sistem stvorila je kompanija Laboratorija pametne vožnje, mada nije poznato po kojoj ceni, firma koja je ranije isporučivala telematske uređaje osiguravajućim kompanijama, a zatim realizovala sličan interaktivan sistem Lifan Connect za kineski sedan Lifan Murman.

Izvor: Russia Beyond

Foto: Ladačitanja : 334Komentari