home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
James Murdoch

James Murdoch, sin milijardera Ruperta Murdocha, je glavni kandidat za preuzimanje uloge predsednika Tesle, preneo je Financial Times, pozivajući se na dva izvora bliska materiji.

Međutim, aktuelni CEO i predsednik Tesle, Elon Musk, je ubrzo nakon toga na Twitteru napisao: „Ovo je netačno.“ Musk se prošlog meseca složio da siđe sa pozicije predsednika kompanije, nakon nagodbe sa Komisijom za hartije od vrednosti u vezi tužbe podnete protiv njega zbog „finansije obezbeđene“ tvita. Musk i Tesla su kažnjeni sa po 20 miliona dolara pojedinačno, a deo nagodbe je i da se nađe novi predsednik kompanije do sredine novembra.

Murdoch je trenutno ne-izvršni direktor Teslinog upravnog odbora. On je takođe CEO „21st Century Fox“, ali će sići sa te pozicije čim kompaniju preuzme „Walt Disney Company“, što je dogovoreno u julu ove godine. Još jedan izvor je za Financial Times naveo da je nalaženje nekoga izvan Tesle isto opcija. Smatra se da je Antonio Gracias Muskov favorit, koji je inače nezavisni direktor Tesle, kao i ključni investitor. Ipak, Garcias možda i nije toliko nezavistan s obzirom da je investirao i u druge kompanije povezane sa Elonom Muskom, uključujući SpaceX. Čini se da ceo metež nije izazvao negativan efekat na kupce Tesle. Kompanija navodi da je prodala 55,843 Modela 3 u trećem kvartalu uz 14,470 Modela S i 13,190 Modela X.

Izvor: Dmotion.rsčitanja : 251Komentari