home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Tesla Model 3

Kompanija Tesla je prvi put nadmašila Mercedes-Benz po prodaji u SAD-u. U trećem kvartalu ove godine kompanija Tesla je prodala 69.925 automobila, dok je Mercedes-Benz prodao 66. 542 automobila.

Bilo je potrebno osam godina da startup Elona Muska pretekne kompaniju koja je izmislila automobil pre 132 godine, piše Business Insider.

Po nekim istraživanjima, Tesla preti da pretekne i drugog nemačkog giganta. Naime, kompanija BMW je prodala 1.754 automobila više za ovo tržište što i nije neka cifra pa se očekuje da u poslednjem kvartalu ove godine Tesla pretekne i BMW.

Ranije ovog meseca iz kompanije Tesla je saopšteno da su isporučili 83.500 vozila širom sveta što je 80 posto više u odnosu na celu proteklu godinu. Teslin Model 3 prednjači sa 55.840 primeraka što je najveći broj jednog tipa koji je ova kompanija proizvela.

Ovakav uspeh Tesle verovatno najviše odgovara Musku, jer se bliži rasprava u vezi s njegovom ostavkom na mesto predsednika UO Tesle.

Elon Musk je početkom septembra najavio najbolji kvartal u istoriji ove kompanije. Prethodno je obećao da će kompanija postati profitabilna do kraja 2019. godine, a ako je suditi po berzama gde su akcije skočile za neverovatnih 70 posto šanse su velike.

Izvor: Seebiz.eu

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 250Komentari